Moda

2016 Bayan Parfümleri

Koku insan psikolojisinde sırrı çözülememiş izler bırakan bir güçtür. Bu yüzden zaman zaman aldığımız kokular bizi çocukluğumuza, evimize, huzura, aşka götürür. Bu yüzden burnunun şeklini hatırlayamadığımız birinin kokusunu hatırlarız ya da uzun zaman sonra tekrar ziyaret ettiğimiz mekânların kokusu bize geçmişi hatırlatır.

Bayanlar olarak parfümlere, kokulara düşkünlüğümüzün sebebi biraz da buradan geliyor olsa gerek. Her kadın iz bırakmak ister ve parfümler gizli silahlarımızdır. Her sene yeni bir trendle ortaya çıkan parfüm modasının en sert sınırı yazın ve kışın kullanılacak parfümlerin farkı ile başlar. Sıcacık yaz havalarında şekerli kokular yerine daha fresh kokuları tercih ederiz ya da soğuk kış günlerinde iç ısıtan şekerli, baharatlı kokulara yöneliriz.

2016 Bayan Parfümleri

2016 Yılının En Çok Tercih Edilen Parfümleri

Her sene olduğu gibi bu sene de tren kışın şekerli ve baharatlı, bahar aylarında çiçeksi ve yaz aylarında fresh kokulardan yana devam etti. Sonlarına yaklaştığımız 2016 bayan parfümleri için önerilerimize bakmadan önce kendi cilt renginize uygun kokuları seçmenizde fayda var. Burada önemli olan cilt renginizden ziyade cilt renginizin karakteristik özellikleridir.

Örneğin; Esmer tenlerde cilt asidi yüksek olduğu için baharatlı kokular teninize oturacaktır, beyaz tenlilerde; şekerli ve vanilyalı kokular, buğday tenlilerde ise; çiçeksi ve fresh kokular kalıcılık sağlar. Cilt asidinize, yani cildinizin yağlılık oranına göre parfüm tercih ederseniz çok daha başarılı sonuçlar alırsınız. Aşağıda görebileceğiniz sezonun en gözde kokularının içinden kendi teninize uygun olanı seçip gün boyu kokunuzu hissettirebilirsiniz;

Bu sene de yeni parfümlerin yanı sıra tahtını koruyan klasikler de var;

  •  Channel No.5
  •  Givency Irrestrible
  •  Burberry Weekend
  •  Victoria Bombshell
  •  Dior Addict
  •  Lacoste Touch of Pink

Önemli bir bilgi olarak; Saçlara parfüm sıkmanın kalıcılığı arttırdığı doğrudur ancak bilindiği gibi kullandığımız parfümlerin tamamında alkol bulunur ve alkol saçı incelten, zarar veren bir maddedir.