Doğal Bakım

GÜZEL BACAKLARA SAHİP OLMANIN YOLLARI

Pürüzsüz, sorunsuz, sütun gibi bacaklar her kadının hayalidir. Kadınlar için çekicilik unsuru olan güzel bacaklara sahip olanın yolu bilinçli bakımdan ve spor yapmaktan geçiyor.

Bu yazımızda güzel bacaklara sahip olmak için evde yapabileceğiniz uygulamaları paylaşacağız.

Bacakların daha estetik görünmesini sağlamak için tüylerden arındırın. Bacak tüylerinizi sıklıkla alıp kötü görüntüyü engelleyin.

Duştan sonra bacaklarınızı nemlendirin. Elleriniz için kullandığınız tonik ve nemlendirici kremler bacaklarınız içinde uygundur.

Bacakların düzgün şekilli olmasını sağlayan diğer bir faktörde spor yapmaktır. Yüzmek, step, aerobik, yürüyüş, bisiklete binmek yapılabilir. Kasları çalıştıracak ancak aşırı kas gelişimine sebep olmayacak sporları tercih edin.

Duş sırasında bacakları çok sıcak suyla yıkamayın. Bacaklarınızı ılık suyla yıkayıp ardından soğuk suyla şok yapabilirsiniz. Bacaklarınızın daha dinç kalmasını sağlar.

Yorgun bacaklarınızı mutlaka dinlendirmelisiniz. Uygun bir yere uzanıp bacakları kalp seviyesinde kaldırın. Sıra ile bacaklarınızı kaldırıp, indirin.

Duş esnasında en az haftada bir kere bacaklarınıza kese uygulayın. Yapacağınız kese işlemi bacaklardaki ölü deriyi atıp, gözeneklerin açılmasını sağlar, kan dolaşımını hızlandırır, selülit oluşumunu engeller.

Duştan sonra zeytinyağı ve bademyağı ile aşağıdan yukarı doğru masaj yapın. Yer çekiminin aksine yaptığınız masaj sarkmayı engeller daha dinç görünüm sağlar.

Özellikle yaz aylarında bacaklarınız güneşteki UV ışınlarına açıktır. Kullanacağınız koruyucu kremlerin UV filtresi içermesi mutlaka gerekir. Yaz aylarında yüzünüze gösterdiğiniz önemi bacaklarınıza da gösterin.

Bacaklarınız kalın ve kaslıysa uygun spor programı ve diyetle inceltebilirsiniz.