Doğal Bakım

MAKYAJ ÖNCESİ CİLT GERGİNLEŞTİRİ MASKE

Hanımlar için makyaj vazgeçilmezdir. Hiç makyaj yapmayan bir hanım bile mutlaka özel bir davet için makyaj yapar. İster gece makyajı yapın ister gündüz makyajı mutlaka makyajdan önce cildinize bakım yapmanız gerekir. Yüzünüzde makyajın daha iyi durması ve cildinizin bozulmaması için makyaj öncesi cilt gerginleştirici maske tarifini paylaşacağız sizlerle.

Malzemeler:

1 yumurta akı, 1 ampül E vitamini, 1 çay kaşığı lavanta, 1 şişe maden suyu.

Yumurta akını, E vitaminini ve lavantayı cam bir kapta karıştırın. Göz kenarları ve gözler hariç tüm yüzünüze uyguların. Yirmi dakika bekledikten sonra yüzünüzü soda ile yıkayın.

Cilt gerginleştirici maskeyi uyguladıktan sonra, hemen makyaj yapmayın. Yarım saat kadar cildin toparlanmasını bekleyip makyaj yapabilirsiniz.

Makyaj öncesi yapmanız gerekenler

Makyaj yapmadan önce cildin mutlaka temizlenmiş olması gerekir.

makyajdan önce mutlaka cilt tipinize göre nemlendirici ve gündüz için güneş koruyucusu kullanmalısınız.

Cilt tipiniz yağlı ise kullanacağınız nemlendiricilerin yağlı olmamasına dikkat edin. Su bazlı nemlendiriciler ya da losyon kullanabilirsiniz.

Makyaja başlamadan önce cildin 8 saat makyajsız olarak dinlenmiş olması gerekir. Her gün makyaj yapan bir bayansanız eve geldiğinizde hemen makyajınızı temizlemelisiniz.

Sürekli makyaj yapılan cilt yorulur, yorulan ciltte yaşlanma belirtileri hızlanır. Cildinizi makyajsız bırakarak dinlendirmeniz cilt sağlığı bakımından önemlidir.

Makyajınızı yıkadıktan sonra temizleme losyonu yada tonikle kalan makyaj kalıntılarını da temizlemeyi ihmal etmeyin.