Doğal Bakım

DOĞAL EL KREMİ TARİFİ

Daha önceki yazılarımızda el ve tırnak bakımını ve yapılması gerekenleri paylaşmıştık. Bu makalemizde de evimizde hazırlayıp uygulayabileceğimiz doğal el kremi tarifini paylaşacağız sizlerle.

Malzemelerimiz:

3 yemek kaşığı balmumu, çeyrek çay bardağı yada 2-3 yemek kaşığı avakado yağı, 15 damla portakal esansı yani 1 tatlı kaşığı, 1 tatlı kaşı greyfurt esansı.

Balmumunu rendeleyin. Benmari usulü eritin. Erimiş olan balmumunun içine avakado yağını, portakal esansını, greyfurt esansını katıp karıştırın. Sıcak haldeyken bir krem kutusunun içine ya da kullanabileceğiniz bir kaba boşaltıp soğumasını bekleyin. Doğal el kremimiz hazır. Gece ya da gündüz kullanabilirsiniz. El kreminizi ellerinize sürüp bir eldiven takıp bekletirseniz ellerinize bakım maskesi yapmış olursunuz.

Çok tüketici bir toplum olduk. Her şeyin hazırına alıştık. Hazır ürünler bizlere rahatlık veriyor ama dezavantajları da var. Hazır ürünlerin içindeki kimyasal karışımları ve katkı maddelerinin ne olduğunu bilmiyoruz. Cildimize, sağlığımıza ne kadar zarar verirler bilmiyoruz. Kansorejen maddeler içeren ürünleri alıp bilmeden evimizin içine kadar getiriyoruz. Bir sürü para ödeyip birde sağlığımızdan oluyoruz. Uzmanlar sürekli uyarıda bulunuyor. Doğal ürünleri tercih etmemiz için. Her ürünün doğalını bulup yapamasak da yapabildiklerimizi yapıp uygulamak sağlığımız için faydalı olacaktır.

En azından el kreminizi el yapımı kullanın ve yukarıda verdiğimiz doğal el kremini yapın ve uygulayın. Hazır el kremlerinden daha etkili, daha besleyici ve daha sağlıklı olduğunun kullandıktan sonra farkına varacaksınız.