Dukan Tarifleri

Dukan Diyetinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Dukan Diyeti, protein ağırlıklı bir beslenme programıdır. Bu diyet programında toplam 4 aşama bulunur. Kişiler bu program ile öncelikle hızlı bir şekilde kilo verirler, daha sonra da bu kilolarını korumaya başlarlar. Ancak bu koruma için ekstra bir uygulama yapmak gerekmez.

Dukan Diyetini hazırlayan kişi Fransız Dr.Pierre Dukan’dır.1970 yıllarından itibaren obezite konusunda çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmalar sonucunda da Dukan Diyet programını oluşturmuştur. Dr.Pierre Dukan ünlü bir beslenme uzmanı ve diyetisyendir. Konuyla ilgili hazırlamış olduğu kitabı ilk önce Fransa da yayınlanmış, daha sonra pek çok dilde çevirisi yapılmıştır. Milyonlarca kişi tarafından takip edilmektedir.

Dukan Diyet programını uygularken dikkat etmemiz gereken en önemli husus; programın aşamaları doğrultusunda hareket etmektir. Attack yani atak seviyesi ile ilgili olarak bilgi vermeden önce belirtmek de fayda var ki; Dukan diyetinde bol su içmeniz gerekmektedir. Günlük 1,5 litre su içmeyi gerektiren bu programda, aynı zamanda günlük yarım saat egzersiz yapma koşulu da bulunmaktadır. Yapılan egzersiz, yürüyüş de olabilir. Ancak yarım saatin altında olmamalıdır.

Attack aşamasına gelecek olursak: ilk aşama protein tüketimi ile başlamaktadır. Et, balık, yumurta veya sakatat gibi protein bakımından zengin besinler, listemizde bulunmaktadır. Süt ve süt ürünlerini tüketirken de yağsız olmalarına önem vermeliyiz. Günlük olarak, süt tüketimi bir bardak ile sınırlıdır.