Sağlık

İştah Kesme Yolları

Diyet yapan birçok bireyin temel probleminin iştah açıklığı olduğu dikkati çekmektedir. Hemen hemen kilo problemi yaşayan tüm bireylerin bu sorunla karşılaştığı gözlemlenmiştir. İştahı sürekli açık olan kişilerin kilo kontrolünü de sağlamakta zorlandıkları uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Günlük yaşam içerinde aldığımız küçük ve basit önlemler ile iştahımızı kontrol altına almak oldukça mümkün. Her şeyden önce iştah kesme yolları sorununa çözüm bulmak için kendinize inanmak ile başlamak şarttır.

 1-Kahvaltıda Yumurta Tokluk Hissi Verir

İştahı kontrol altına almak için öncelikle kahvaltıda proteinli gıdalara ağırlık vermek gereklidir. Özellikle yumurta doygunluk hissi veren bir yiyecektir. Her gün kahvaltıda mutlaka bir yumurta gün boyu tokluk hissi yaratacaktır.

İştah Kesme Yolları

 2-Bol Su Tüketmek

Bol su tüketmek tokluk hissini artıracaktır. Aynı zamanda bol su içmek metabolizmayı da olumlu yönde etkileyen bir faktördür. Gün boyu en az iki buçuk litre su içmeye dikkat etmek oldukça önemlidir.

 3-Fastfood Yiyeceklerden Uzak Durmak

Hazır gıdalardan uzak durmak oldukça önemlidir. Hazır gıdaların içerinde yer alan doymuş yağlar ve şeker oranının yüksekliği sürekli bir şeyler yeme ihtiyacını oluşturan bir faktördür. Sürekli açlık hissi yaşamaya sebep oluşturmaktadır. Bu sebeple hazır gıdalardan uzak durmak oldukça önemlidir. Hazır yiyeceklerin yerine kuru üzüm, kuru yemiş, su tüketimi yapmak daha doğru bir seçim olacaktır. Özellikle hamburger ve cola sürekli açlık hissi yaşamaya sebep oluşturan besinlerdendir. Doymuş yağ orasını ve asit oranının yüksekliği daima aç hissetmeye ve yeni bir şeyler yeme ihtiyacını kendinizde hissetmenize sebep oluşturacaktır.

 4-Uyku Düzenine Dikkat Etmeli

İştahın düzene gitmesi ve kesilmesi için gün içerisinde uyku faktörüne dikkat etmek önemlidir. Yetişkin bir bireyin gün içerinde en al altı saat uyuması sağlık açısından oldukça gereklidir. Düzenli yürüyüşler ve egzersizler ile iştahı kontrol altına almak oldukça mümkündür.