Arabalar

Bmw Alarm Sorunu

Son zamanlarda Bmw marka otomobillerdeki alarm sorunu bir hayli şikayet almaktadır. Bu gibi halka mâl olmuş firmalarda böyle durumlar yaşanması haliyle müşteriyi rahatsız etmektedir. Teknolojinin bir hayli gelişmiş olduğu günümüzde, küçük çaplı bir araştırma sonucunda dahi ilgilendiğimiz araç ile ilgili birçok özellik, donanım, yakıt tüketimi vb. bilgilere rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Durum böyle olunca, araç ile ilgili yaşanan sorunları görmek kaçınılmaz oluyor.

ALARM SORUNUNUN SEBEBİ VE ÇÖZÜMÜ

Aracınızı park ettikten sonra, kapılarınızı kilitleyip yolunuza devam ederken, aracınız sebepsiz bir şekilde ötmeye başlıyor. Kapatmaya çalıştıkça alarm kumandayı algılamadan ötmeye devam ediyor. Kapatmak için üst üste basmak durumunda kalıyorsunuz ancak; yapmayın! Yaptığınız bu hareket aracınızdaki alarm sorununu gidermemekte, aksine sistem ayarlarını sıfırlayabilmektedir. Aracınızı katiyen bu şekilde kullanmaya devam etmemenizi, en yakın Bmw servisine götürmenizi önemle tavsiye ederiz. Sebebi henüz belirlenemezken, aracın veya kumandanın beyni ile ilgili olduğu duyumları söz konusudur. Sorunun çözümü oldukça maliyetlidir. Bu sebeple servisten tuzlu bir fiyat alırsanız şaşırmayınız. Eğer sorun aracın alarmından kaynaklı ise, söktürerek yeni bir alarm takmanız/taktırmanız mümkündür.

 ALARM ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Bmw aracınızda alarm sorunu yaşamamak adına, araç/alarm sistemleri alınırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli durumlar söz konusudur. Alarm alınırken firmasının sanayi bakanlığından onaylı ve TSE belgelerinin olup olmadığı muhakkak kontrol edilmelidir. Günümüzde gelişmiş alarm sistemleri, kaput-bagaj, panik butonu, iç koruma, şarjlı siren, cam kapatma gibi birbirinden farklı özelliklere sahiptir. İç korumalı ve iç korumasız alarm sistemleri; araçların içerisindeki hareketliliği sen sörler aracılığı sayesinde algılar. İç korumasız alarm sistemleri ise, araca ait kapı ve kaput üzerinden yapılan hareketliliği algılayarak alarm sistemlerini çalıştırır. Alarm sisteminin sehven iptal edilmesi durumunda, geri alma özelliği sayesinde alarm yeniden devreye alınabilir.