Alışveriş

Filografi Sanatı İçin Tüm Ürünler Prestij Boncuk’ta

Filografi, uzak doğuya ait en önemli el sanatlarından biri sayılıyor. Bu el sanatı, inanılmaz bir el emeği ve ustalık gerektiriyor. Zaten bu nedenle de günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş bulunuyor. Ancak ustalıkla yapılmış bir filografi eserine bakmak, çok değerli bir tabloyu yakından izlemeye benziyor. Elde edilen sonuçlar o kadar etkileyici ki, her gören bu sanatı muhakkak denemek istiyor. Filografi, kabaca çiviler arasından bakır teller geçirilerek çeşitli desen ve motiflerin oluşturulduğu bir el sanatı. Oluşturulan desenin ayrıntıları, tamamen zanaatkarın ustalığına kalıyor. En küçük motifler dahi yeri geldiğinde usta dokunuşlar sayesinde hayat buluyor ve etkileyici bir görüntü sergiliyor. Filografi malzemeleri arasında, sunta, kumaş, bakır tel (filografi teli), kargaburun, çekiç, yaldızlı boya ve elbette işlenecek olan desen bulunuyor. Yapması zor olsa da anlatması kolay; zanaatkar, öncelikle deseni suntanın üzerine yerleştiriyor.

Filografide Tel Çok Önemli

Filografi sanatının ana damarı kullanılan tellerdir. Filografi telleri ne kadar kaliteli ve sağlam olursa eseriniz o kadar iyi görünecektir. Bu sanat için filografi teli bulmak zaten zor iken bir de kalitelisini bulmak gerçekten iyi bir araştırma ister. Bu tellerin her renginden edinmeniz incelik ve kalınlık bakımından uygun formda olmalarına dikkat etmeniz gerekmektedir. www.prestijboncuk.com sitesinden tam istediğiniz gibi filografi tellerini temin edebilirsiniz.

Uygun Fiyatlı Filografi Malzemeleri

Bundan sonra, çivileri kendisinin belirlediği bir düzende çakarak, filografi tellerini aralarından geçiriyor ve o desenin birebir aynısını elde etmeye çalışıyor. Yaldızlı boya, elbette istenen tüm renklerin teller üzerine birebir yansıtılmasını sağlıyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, titizlikle yapılmış bir filografi eseri, kelimenin tam anlamıyla değerli bir sanat eseri sayılıyor. Ancak kaybolmaya yüz tutmuş bu sanatın malzemelerini bulmak da zahmetli bir süreç, bu durum özellikle küçük şehirlerde yaşayan hobi tutkunları bakımından geçerli oluyor. Aranan malzemeler zorlukla bulunuyor, bulunduğu zaman da çoğunlukla istenen çeşit ve kalitede olmuyor. Prestij Boncuk, bu konuda yaşanan sıkıntılara bir son vererek en kaliteli filografi malzemeleri çok avantajlı koşullarla Türkiye’nin her yerine sunuyor. Nerede yaşıyor olursanız olun tek yapmanız gereken site üzerinden sipariş vermek; istediğiniz malzemeler ücretsiz kargo ile kapınıza dek getiriliyor.