Elektronik

Elektronik Aletler Ne Zaman Kullanıldı?

1850 yılında tabaklarda, el ile döndürülerek su sıçratan, ahşaptan yapılan bir makinenin patentini almış olmaktadır. Bu bulaşık makinesinin keşfiyle ilgili alınmış ilk patent oldu. Tabi bu çok kullanışlı olmaması nedeniyle oldu.

Elektronik Aletlerin kullanılması başlı başına günlük hayatımıza etkisi çok olmuştur mesela Çamaşır makinesi 1908 yılında Alva John Fisher icat etmiştir bu makine günümüze kadar gelmiştir. O dönemlerde elde yıkanan çamaşırlar, makinede yıkanmaya başladı kısacası bizim işimizi makineler yapmaya başladı.

Mesela buzdolabı eski zamanlarda bilindiği kadarıyla köy yerlerde kemerler gibi yerleri yemeklerin bozulmaması için kullanıldığını biliriz, bazı yiyeceklerinde uzun zaman dayanacağı için kurutulup muhafaza ediliyordu buzdolabının hayatımıza girmesiyle bu sorunlardan kurtulmuş olduk.

Televizyon ise 1923 yılında İngiltere de icat edilmiştir. Ülkemizde ilk defa ise yayın tarihi 1966 ‘da TRT kapalı devre televizyon eğitimi yayınları başladı. Hepimizin bildiği ünlü sahne Vizontele (Zeki Müren’de bizi görecek mi) repliğiyle aklımıza kazınmıştır.

Elbetteki makinelerin girişi bunlarla sınırlı değil, tost makinesi, saç kurutma makinesi, radyo gibi birçok makinede hayatımıza girmiştir bu makineler günümüze kadar gelişerek gelmiştir iletişim için duman kullanırken gelişerek telgraf sonrada telefon olacağını her makinenin bir geçmişi vardır elbetteki günlük hayatımızda gördüğümüz çoğu makinenin biz insanlar gibi çocukluğu gençliği ve büyümesi vardır. Eskiden kullandığımız ama artık elimize bile almadığımız icatlarda vardır.

Elektronik aletlerin bize yararları olduğu kadar zararları da vardır toplumdan soyutlanma, Sosyal beceri eksiklikleri, obezite, depresyon, kötü uyku alışkanlıkları, gizliliğin kalmaması, düzenbazlık, gerçeğin saptırılması, sosyal bağların azalması gibi birçok örnek sunabiliriz ama Elektronik aletlerinin hayatımıza girdiği gibi bunlar hakkında bilgi sahibi olup kullanmak bu cihazların zararlı yönlerinden etkilenmemizi değil yararlı yönlerini kullanmamızı sağlar.